malachowo liliowy staw restauracja liliowy staw ślub małachowo złych miejsc restauracja witkowo

Menu restauracji

restauracja gniezno

Dania dla dzieci

  • Fileciki z kurczaka w chrupiącej panierce, podane z frytkami z dużą ilością ketchupu, soczek jabłkowy lub pomarańczowy 14 50
  • Fileciki rybne panierowane z fileta podane z frytkami, ketchup, soczek jabłkowy lub pomarańczowy 12 50
  • Naleśnik z serem i czekoladą 11 00
  • Naleśnik z serem i owocami 14 00
  • Do każdego zestawu słodki prezent.
  • Dla naszych małych gości organizujemy również przyjęcia okolicznosciowe.

Specjalność Szefa Kuchni (serwowane w soboty i niedziele)

  • Kaczka po staropolsku pieczona podawana z kapustą modrą, pyzami i pieczonym jabłkiem w sosie własnym 34 50
  • Polędwica wołowa w sosie truflowym z ziemniakami puree i warzywami gotowanymi 39 00
  • Panierowana sakiewka nadziewana serem i szynką z ziemniakami i kapustą kwaszoną 34 00
  • Schab pod pierzynką z borowików i mozzarelli podany z ziemniakami zapiekanymi i warzywami gotowanymi 34 50
  • Sznycel wiedeński z jajkiem z ziemniakami pieczonymi i bukietem surówek 34 00

Szef Kuchni poleca

Zakąska zimna

  • Carpacio z polędwicy wołowej 19 50

Zakąska ciepła

  • Krewetki scampi w sosie maślano-winnym 22 50

Danie główne

  • Polędwiczki wieprzowe otulone bekonem podawane w sosie borowikowym z ziemniakami i warzywami gotowanymi 37 50
  • Pstrąg smażony podany z ziemniakami i zestawem surówek 32 00
  • Jadło z “Liliowego Pieca” żeberka pieczone, boczek grillowany, filet z kurczaka grillowany, kapusta okraszona, ziemniaki zapiekane, zestaw surówek, sos czosnkowy, ziemniaki w mundurkach) wszystko podawane desce 95 00

Zupa

  • Żurek Polski z jajkiem przepiórczym podany w chrupiącym chlebku 12 00

Deser

  • “Liliowy smakołyk” mus jabłkowo-truskawkowy z sosem waniliowym i kulką lodów waniliowych lub mus malinowo-truskawkowy z lodami waniliowymi i śmietaną 13 50

Zakąski zimne

  • Róża z łososia z kremem chrzanowym 14 00
  • Carpacio z polędwicy wołowej 19 50
  • Tatar wołowy 15 50
  • Śledz w śmietanie 1350
  • Liliowa deska przekąsek regionalnych kabanos, kiełbasa polska, szynka, bekon, salceson, ser żółty,warzywa marynowane, ogórek kiszony 45 00

Zakąski ciepłe

  • Krewetki scampi w sosie maślano-winnym 22 50
  • Kurki smażone z boczkiem i cebulką na śmietanie 24 50
  • Grillowany kurczak z ananasem i żurawiną 19 50
  • Boczek grilowany z sosem czosnkowym 21 50
  • Camembert w złocistej panierce podany z żurawiną 21 50
  • Tradycyjne placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną 11 00
  • Tradycyjne placki ziemniaczane z sosem grzybowym 13 00

Zupy

  • Żurek staropolski z białą kiełbasą i ziemniakami zasmażonymi 12 50
  • Rubibnowy barszcz czerwony pachnący majerankiem, czosnkiem i wspomnieniem babcinego obiadu 5 50
  • Barszcz czerwony z krokietem 9 50
  • Zupa gulaszowa 14 50
  • Kremy 7 50
  • Rosół domowy z kury wiejskiej serwowany w sobotę i niedziele 7 50
  • Czernina serwowany w sobotę i niedziele 9 00
  • Flaki wieprzowe 9,50

Pierogi domowe

  • Pierogi z truskawkami i śmietaną na słodko 15 50
  • Pierogi ruskie 6 sztuk 15 50
  • Pierogi z mięsem i dodatkiem kapusty kiszonej 15 50
  • Półmis pełen pierogów różnych aż po brzegi, przynajmniej dla dwojga 35 50

Drób

  • Wykwintna rolada z kurczaka nadziewana mozzarellą i suszonymi pomidorami, podawana z ziemniakami i warzywami gotowanymi 32 50
  • Filet z kurczaka w płatkach migdałowych podany na delikatnym sosie śmietanowym z kluseczkami półfrancuskimi i bukietem warzyw gotowanych 29 50
  • Kotlet Devolaile w złotej panierce podawany z frytkami i bukietem surówek 29 50
  • Filet drobiowy panierowany podany z frytkami lub ziemniakami i bukietem surówek 26 50
  • Pikantny kurczak w warzywach podany z ryżem i bukietem surówek 29 50
  • Eskalopki drobiowe w cieście naleśnikowym podawane z ziemniakami i zestawem surówek 28 50
  • Wątróbka królewska z wiśniami w zalewie winnej podana z grzankami 19 50

Wieprzowina

  • Roladki wieprzowe podane z kluskami śląskimi i buraczkami 35 00
  • Polędwiczki wieprzowe podane na sosie borowikowym z dodatkiem kluseczek półfrancuskich i warzyw gotowanych 39 50
  • Tradycyjny schabowy w złocistej panierce podany z ziemniakami i bukietem surówek 26 50
  • Kotlet Kowala z pieczarkami, zapiekany serem podany z ziemniakami lub frytkami i bukietem surówek 29 50
  • Kaszanka zasmażana z cebulką podana z ziemniakami i kwaszoną kapustą 17 50

Wolowina

  • Stek z polędwicy podany na warzywach grillowanych z dodatkiem frytek i świeżą sałatą 44 00
  • Tournedos z polędwicy wołowej na sosie z zielonego pieprzu podany z makaronem ziołowym i warzywami gotowanymi 46 00
  • Polędwica wołowa podana z masłem czosnkowym z dodatkiem ziemniaków zapiekanych i warzyw gotowanych 44 00
  • Placek po węgiersku z bukietem surówek 22 50

Ryby

  • Pstrąg smażony podawny z ziemniakami zapiekanymi i bukietem świeżych surówek 32 00
  • Sandacz w sosie caparowym podawany z ziemniakam i bukietem warzyw gotowanych 35 00
  • Łosoś filet smażony na szpinaku podawany z ryżem 37 00
  • Stek z halibuta na sosie ogórkowym podawany z ziemniakami i bukietem warzyw gotowanych 37 00

Dania z grilla

  • Grillowana karkówka na ostro podana z frytkami i sałatą winegret 29 50
  • Grilowany filet z kurczaka podany z ziemniakami gotowanymi i bukietem warzyw gotowanych 29 50
  • Grillowana kiełbasa na ostro z cebulką z warzywami sezonowymi(ogórek zielony, pomidor) podana z frytkami i ziemniakami 19 50

Makarony

  • Filet drobiowy w sosie gorgonzola z brokułami podawany na makaronie 25 00
  • Spaghetti w sosie bolońskim sos pomidorowy i mięso wieprzowe 16 50
  • Spaghetti włoskie ze świeżymi pomidorami i bazylią 16 50
  • Spaghetti w lekkim sosie
    śmietanowo-pomidorowym
    z krewetkami na białym winie 24 50
  • Tagiatelle z borowikami, rozmarynem i suszonym pomidorem 26 50
  • Penne ze szpinakiem, kurczakiem, serem gorgonzolą w sosie śmietanowym 24 50

Sałatki

  • Sałatka Nicejska podawana z grzankami sałata lodowa, boczek grillowany, warzywa sezonowe, jajko, sos szczypiorkowy 19 00
  • Sałatka Caprese z pomidorami, serem mozzarella i orzeźwiającym sosem z bazylii 15 50
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem w sosie jogurtowym mix sałat, kukurydza, ogórek, pomidor, papryka, sos jogurtowy 21 00
  • Sałatka grecka mix sałat, papryka, ogórek, pomidor, cebula czerwona, oliwki, ser feta, sos vinegret 14 50
  • Sałatka z polędwicą wieprzową mix sałat, parmezan, gruszka, pomidorki koktajlowe, pestki dyni, sos balsamiczny 24 50
  • Sałatka z łososiem pomidor koktajlowy, papryka, cebula, ogórek, ser pleśniowy, sos vinegret 24 50

Dodatki

  • Bukiet surówek trzy rodzaje 5 50
  • Ziemniaki 3 00
  • Frytki 5 50
  • Krokiety ziemniaczane 5 50
  • Kluski półfrancuskie 5 50
  • Pyzy 4 00
  • Ryż 4 00
  • Pieczywo 1 00
  • Masło śmietankowo-czosnkowe 2 00
  • Sosy czosnkowy, koktajlowy, musztarda, ketchup, chrzan 2 00

Dodatki warzywne na ciepło

  • Bukiet warzyw gotowanych 8 50
  • Marchewki koktajlowe 8 50
  • Kapusta kwaszona z grzybami leśnymi 7 50
  • Ziemniaki smażone z boczkiem 7 50
  • Ziemniaki zapiekane 5 50

Desery słodkie przyjemności

  • "Liliowy Smakołyk” mus jabłkowo truskawkowy z sosem waniliowymi i kulką lodów waniliowych 13 50
  • Szarlotka z lodami waniliowymi i puszystą chmurką śmietany 13 50
  • Deser lodowy tradycyjny z owocami sezonowymi i puszysta kremowa śmietaną 13 50
  • Bita śmietana z owocami 12 00
  • “Zielono mi” lody waniliowe, zielone owoce, chmurka pysznej śmietany i sos z zielonych jabłek 18 50
  • “Liliowe szaleństwo” lody truskawkowe, truskawki, słodka śmietanka i pszyszny sos truskawkowy 18 50

Koktaile owocowe

  • Pyszne koktajle owocowe na bazie jogurtu truskawkowy, bananowy, owoce lasu 9 00
Małachowo Liliowy Staw